::  Misiune :: Istoric :: Statut :: Membrii :: Structura :: Rapoarte anuale ::  Donaţii :: 2% ::  Comunicate :: Contact ::2 %Liga PRO EUROPA, cu sediul īn Tārgu-Mureş, este una dintre primele organizaţii neguvernamentale din Romānia care şi-a propus ca obiectiv principal integrarea ţării īn Uniunea Europeană.

Numai īn anul care a trecut, Liga PRO EUROPA, prin:

- Biroul pentru Drepturile Omului, a oferit consultanţă juridică gratuită īn 12 judeţe din Transilvania şi Banat pentru peste 1000 de persoane pe care i-a sprijinit să-şi recapete bunurile, să li se garanteze accesul la o justiţie dreaptă; a combătut abuzurile autorităţilor privind īncălcarea principiului non-discriminării (de ex. pentru locuitorii Cartierului Unirii din Tārgu-Mureş) etc.
- Centrul Intercultural: a organizat cursuri gratuite pentru 70 de facilitatori interculturali din toată ţara īn cadrul Academiei Interculturale Transilvania; a organizat cursurile Universităţii de Vară de la Ilieni pentru 50 de tineri; a publicat şi a distribuit gratuit pentru bibliotecile universitare revista Altera, bilunarul Pro Europa şi alte broşuri şi cărţi de specialitate; a organizat Crosul Pro Europa la care participă anual cca. 500 de concurenţi din īntreaga ţară; a organizat zeci de dezbateri pe teme de actualitate etc.
- Colegiul Democraţiei a oferit un program educativ de un an pentru 24 de elevi de liceu, cu vizite de studiu la Bucureşti şi Budapesta;
- campanii civice de ocrotire a mediului a oprit proiectul „Dracula Parc” de pe Platoul Breite din Sighişoara; defrişarea Platoului Corneşti din Tārgu-Mureş prin aşa-zisul drum de ocolire; a militat īmpotriva distrugerii localităţii Roşia Montană etc.
- acţiuni caritative a oferit burse de studiu pentru elevi romi nevoiaşi din Tārgu-Mureş şi Satu Mare ca să-şi poată continua studiile.

Dacă vrei ca o parte a impozitului tău să ajungă īn beneficiul direct al cetăţenilor acordă 2% activităţilor şi programelor Ligii PRO EUROPA, solicitīnd formularul 230 dacă ai obţinut venituri numai din salarii – īn care la punctul A completează cu majuscule, citeţ şi corect datele tale personale, iar la punctul B datele asociaţiei noastre – sau dacă ai obţinut şi alte venituri decīt cele din salarii, completīnd formularul 200 la cap.III punctul 2 „Destinaţia sumei reprezentīnd 2% din impozitul pe venit anual” cu aceleaşi date:

Denumire entitate: ACI Liga PRO EUROPA

Cod de identificare fiscală: 4027807
Cont bancar (IBAN): RO83 RZBR 0000 0600 0015 8270.

Vă mulţumim,